Wat is pasen zonder kuikentjes

P.S.V. Horst e.o. had hier een ruimte gekregen om groot en klein kennis te laten maken met de kuikentjes en de eieren waar ze uit komen.        

Horst3       Horst4

Daarvoor hadden ze enkele weken geleden een groot aantal eieren onder de kloek gelegd en een gedeelte in de broedmachine.

Horst5       Horst6

Horst7      Horst8

 

Nu het tijd van Pasen was aangebroken kwamen de kuikentjes uit het ei gekropen. In de twee aanwezige broedmachines kon men aanschouwen hoe dat in zijn werk gaat. Heel interessant natuurlijk maar dat kan niet op tegen de echt opgedroogde kuikentjes die fier op hun eigen beentjes de wereld gaan verkennen. Hoe klein ze ook nog zijn ze weten de aandacht te trekken van jong en oud. Weinigen die de verleiding kunnen weerstaan. Niemand hoefde zich echter in te houden.

   Horst9      Horst10   Horst11

Er mocht met de kuikentjes geknuffeld worden. Er waren grote en kleine kuikentjes (grote hoenders en dwerghoenders) en van diverse kleurtjes (afhankelijk van de kleurslag) Er zat er dus vast eentje bij die jou hartje zou stelen.

Uiteraard konden de bezoekers ook terecht met allerhande vragen. Geen vraag is te gek. Leden van de vereniging die daar aanwezig waren hebben hun best gedaan om al die vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Beide dagen is het erg druk geweest in de ruimte. Sommige konden ook geen afscheid nemen van al dat klein grut. Zij bleven uren hangen of kwamen regelmatig terug. Het paasfeest is pas echt compleet na een knuffel van een paaskuikentje.

Horst12