vereniging Onder Ons Helden e.o aan de Boeremert in Velden heeft deelgenomen.

 NIEUWS Boeremert
Vandaag is alweer de tweede editie van de Boeremert afgelopen. Er waren veel standhouders en de opkomst was groter dan vorig jaar. Zo kon je bij de Veldense brood en banket bakker brood kopen en bij de Keurslager dan weer vlees. Ook voor eten en drinken werd goed gezorgd . Zo kon je bij enkele balen stro bonnen voor eten en drinken kopen di je dan weer bijvoorbeeld bij de Frietmobiel of bij de bar in kon leveren.
Ook Onder Ons Helden stond met en stand op de Boeremert. De stand trok veel aandacht en er was veel vraag naar kippen. Voor de kinderen die wilden waren er zelfs kuikens om te aaien.
In de vijf grote kooien die de vereniging tentoonstelde waren; Breakels, Brahma's, Barnevelders, Hollandse krielen en Nederlandse Baardkuifhoenders te zien. In de twee kleine tentoonstellingskooien waren kuikens te zien die alle kinderen zorgvuldig konden aaien. In de gevlochten vervoersmand zat een trio Welsumers.
Kortom dankzij de vele vragen en antwoorden die we vandaag hebben gekregen zijn we weer een paar ervaringen rijker.

Boeremert1       

        Boeremert2

 We ontvingen een kort verslag  over de stand van Onder Ons Helden e.o  op HMT te Panningen www.hmtklep.nl

NIEUWS HMT Panningen
Zaterdagmorgen 25 juli was er alweer een editie van het Jaarlijkse Tractoren en Motoren festival in Panningen. Op dit festival komen de mensen uit heel Europa hun favoriete motoren, tractoren en stoommachines laten zien aan de toeschouwers. Zo waren er dus veel standjes waar je spullen van tractoren en motoren kon kopen.
Ook Onder Ons Helden stond op de HMT met een stand die heel veel aandacht trok. In de vijf kooien die Onder Ons Helden tentoonstelde waren vooral Nederlandse rassen t zien mar ook buitenlandse rassen zoals da Antwerpse Baardkriel en de Breakel. Ook waren er nog speciaal kuikentjes uitgebroed voor de HMT door F. Meijer. Ook hier was veel belangstelling voor.
Ook werd er in Panningen veel naar Broedeieren gevraagd met name voor Uilebaarden en Barnevelders.

Het was dus de moeite waard en we gaan ons zeker klaarstomen voor het volgende HMT festival.

HMT5 HMT4HMT3 eieren

We ontvingen volgend stukje over het opspelden van 40 jaar bondslidmaatschap.

huldiging