Ringenbureau

Ieder hoen, watervogel, siervogel of oorspronkelijke duif moet, wanneer het wordt geëxposeerd, voorzien zijn van een vaste, niet afschuifbare, voetring. Sier- en watervogels die behoren tot beschermde soorten moeten altijd geringd zijn. Deze ringen zijn te bestellen bij het ringenbureau. Voor ieder ras is er een geadviseerde ringmaat. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot het ringenbureau of contact opnemen met de secretaris van uw plaatselijke vereniging.

KLN Ringenbureau
W.M. Smelt
Westeinde 352
7671 CN Vriezenveen
Tel. 0546-569501
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nuttige aanwijzingen bij het bestellen van ringen.

 • Leden van KLN dienen altijd hun fokkersnummer te vermelden.
  Uw fokkersnummer kunt u ook vinden op de factuur die boven de acceptgiro zat waar u uw contributie mee betaald hebt. Bovenaan, bij uw gegevens, staat uw fokkersnummer dat moet u invullen op uw ringenbestelformulier. Bestelformulieren zonder nummer kunnen tot onze spijt niet verwerkt worden.
 • Bestellingen door leden zonder de vermelding van het fokkersnummer kunnen helaas niet verwerkt worden. Dit komt door de gewijzigde procedure bij het doorgeven van nieuwe en bestaande leden aan het Ringenbureau. Voor informatie over uw fokkersnummer kunt u contact opnemen met de Centrale Ledenadministratie van de bonden.
  Nederlandse Kleindierenpublicaties B.V.
  Harnsesteeg 14
  6721 NH  Bennekom
  Telefoon 0318-416789
  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Bestellingen kunnen alleen via het ringenbestelformulier.
 • Boek nooit zelf geld over, geef per bestelling een eenmalige machtiging af.
 • Personen die ringen willen bestellen voor hun dieren maar geen lid zijn van KLN kunnen ringen bestellen door "Niet lid" aan te klikken en hun persoonlijke gegevens in te vullen. Niet leden betalen een hogere prijs voor de ringen en kunnen daarom overwegen zich aan te melden als gewoon lid of als servicelid van KLN.
 • Informatie over lidmaatschap en servicelidmaatschap van KLN kunt u vinden bij het tabblad "Lidmaatschap".
 • Ringencommissarissen kunnen altijd een jaaroverzicht van hun vereniging aanvragen bij het ringenbureau. En dat kan zijn beknopt of volledig. Dit is een totaal jaaroverzicht van al hun leden, die bij het ringenbureau ringen besteld hebben. Ringencommissarissen kunnen dit aanvragen bij het ringenbureau
 • Het ringenbureau is gesloten van 1 december tot 10 januari van het volgende jaar. Vakantie van het ringenbureau zal 3 weken van te voren op de site gepubliceerd worden.