Nieuws van KLN op weg naar 2019

Met een groep van ruim 30 actievelingen zijn we 20 november gestart met het omzetten vertalen van visie naar beleid. Hoe gaan we samen in de verenigingen als fokkers onszelf organiseren liefst zo breed mogelijk gedagen door “oud en nieuw”?

De bestuurlijke vernieuwing en ICT kunnen we zo uit het Visiedocument halen en gelijk laten lopen met compartimenten waar de overheid aan denkt i.v.m. kippengriep. Nederland delen we dan op in 5 tot 7 verenigingsverbanden die ons hoofdbestuur gaan voeden met adviezen naast controleren. Uiteraard krijgen speciaalclubs en commissies hierin ook een plek met een stem. Een enorme ontlasting voor huidige bestuurders en afdelingen hopen we daarmee realiseren. Betrokkenheid wordt groter en directer tussen leden en hoofdbestuur. Woensdag 14 maart komen de trekkers van de projectgroepen, kwartiermakers genoemd, bij elkaar om samen vervolgstappen concreet te maken. Vervolgens roepen de Trekkers de eigen groep variërend van 3 tot 5 leden bij elkaar om binnen die groep het Visie document KLN op weg naar 2019 in actiepunten vorm te geven en praktisch uitvoerbaar te maken. Voor de ALV in juni zullen we zeker het één en ander te vertellen hebben over de vorderingen en hoe ons “huis” er uit kan gaan zien. Vooral ook hoe we naar een uitnodigende meer open cultuur gaan. Noodzaak om te overleven nu o.a. grote groepen zeventigers er mee stoppen en de beleving rond kleindierhouderij is veranderd en beweegt. Goed om hier alvast te melden dat er constructieve gesprekken zijn gevoerd met commissies zoals b.v. examencommissie hoenders, sier- en watervogels die al een heel eind in dezelfde vernieuwende richting denken en uitvoeren. Veel dialoog, soms één op één, is nodig om geen ruis te doen ontstaan en helder te krijgen wat er wordt bedoeld en hoe de ander de boodschap ontvangt. Hoe verkoop je een idee en een andere weg is een proces van leren en ontdekken maar vooral ook van doen. Na woensdag 24 maart berichten we in schema de bemensing van de projectgroepen en horen de leden van hun kwartiermaker / projectleider wanneer hun groep samenkomt en actieplannen ontwikkeld.

Onderstaand de voorlopige planning voor de komende maanden en mocht u geïnteresseerd zijn en een bijdragen willen leveren aan dit proces dan kun u zich melden bij Jan Derksen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Conno Vlaardingerbroek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Datuma bijeenkomsten

Trekkers

Klankbord

Commissie Alle projectgroep leden

woensdag 14 maart

X

   

dinsdag 10 april

   

X

dinsdag 24 april

X

X

 

maandag 30 april

   

X

woensdag 16 mei

X

   

maandag 21 mei

   

X

maandag 11 juni

X

X

 

woensdag 13 juni

   

X