110e Avicultura en 44e provinciale BTT van KLN Zuid-Holland deze week van start

PERSBERICHT

De voorbereiding en opbouw van de 110e Avicultura is in volle gang, en de aankomende show belooft een mooie show te worden. Mede door de goede samenwerking tussen Avicultura en KLN Zuid-Holland is het in een zeer korte tijd gelukt deze show te organiseren. Wij zijn blij dat de inzenders dit van harte ondersteunen, en zeker gezien de korte voorbereidingstijd, zijn wij heel erg tevreden met het aantal ingeschreven dieren. Zonder onze sponsoren en trouwe vrijwilligers was ons dat nimmer gelukt.

Het belooft een mooie NBS Bondshow te worden
Het is ons gezamenlijk gelukt dit jaar toch een NBS bondshow te verzorgen, en dat dat wordt gewaardeerd door de sierduivenliefhebbers blijkt wel uit het aantal ingeschreven sierduiven. Dit aantal hadden wij na alle eerdere turbulentie en wijzigingen echt niet verwacht. Wij zijn dan ook zeer tevreden en zullen onze uiterste best doen er een mooie NBS bondsshow van te maken. Iets wat u van oudsher van Avicultura gewend bent.

Helaas weer geconfronteerd met vogelgriep
We hebben zo lang als mogelijk gewacht, maar helaas heeft de overheid besloten het landelijke tentoonstellingsverbod te handhaven. Dat is erg jammer, want er zijn geen nieuwe uitbraken van de vogelgriep geweest. Onze hobby wordt daarmee wederom hard getroffen. Helaas zullen daarom ook op onze show de kippen en sier - & watervogels ontbreken. De oorspronkelijke duiven mogen natuurlijk wel ingezonden worden.
De inzenders van deze diergroepen hebben wel hun kooinummers toegezonden gekregen, want net als bij de overige inzenders is dat hun ‘lot’ om een heuse TV te winnen. Deze TV zal op Zaterdagmiddag door Fam. Verwaal worden verloot onder de kooinummers. Wij hopen dan ook dat ook deze liefhebbers Zaterdag toch even komen kijken op de show. Toegang is voor iedereen geheel GRATIS!

De show is het bezoeken waard
De aankleding van de show betreft onder andere een mooi sierduivenplein en een mooie expositie ter ere van ‘Van Gink’. De show is vrij toegankelijk voor publiek en de openingstijden zijn:

  • Donderdag 18 januari a.s. van 10:00 tot 22:00 uur (tijdens keuring vrij toegang)
  • Vrijdag 19 januari a.s. van 10:00 tot 22:00 uur
  • Zaterdag 20 januari a.s. van 10:00 tot 16:00 uur

De show wordt gehouden in de hal van Groen-Direct, Noorwegenlaan 37, 2391 PW Hazerswoude/ITC Boskoop.

Samenwerking Avicultura en KLN Zuid-Holland krijgt vervolg

De samenwerking tussen KNV Avicultura en KLN Zuid-Holland verloopt goed en wel zo goed dat ook volgend jaar deze samenwerking doorgezet zal worden. Aangezien Avicultura ook voor volgend jaar de NBS Bondshow toegewezen heeft gekregen en deze zal moeten organiseren, is KLN Zuid-Holland bereid met de show in 2019 naar het 3e weekend van januari te schuiven. Liever zou KLN Zuid-Holland , zeker met het huidige risico op vogelgriep, terugschuiven naar een datum vroeg in december, maar KLN Zuid-Holland begrijpt het belang van een NBS Bondsshow voor Avicultura. Daarnaast zou de tentoonstellingsagenda van met name de grote, nationale shows onevenredig belast worden. Met de andere grote, nationale shows zal daarom op korte termijn overleg plaatsvinden, om op strategisch niveau gesprekken te hebben hoe voor de langere termijn wij onze hobby en tentoonstellingen het beste kunnen bedienen. Dit is voor onze hobby en liefhebbers van groot belang.

Maar vooraleerst gaan wij genieten van een mooie show; de 110e Avicultura;
een begrip in Zuid-Holland en ver daarbuiten

We hopen u te ontmoeten op deze prachtige kleindierenmanifestatie!


Namens de besturen van KLN Zuid-Holland en KNV Avicultura,
Han Voerman
Bert Beugelsdijk

Aanschaf Dieren

U bevindt zich hier: Home Nieuwsberichten 110e Avicultura en 44e provinciale BTT van KLN Zuid-Holland deze week van start