Rasgebonden Europashow Barnevelders in Barneveld

barnevelderAls slotstuk van het Jaar van de Barnevelder zal er op 8 en 9 november in de markthal te Barneveld de eerste Europashow voor Barnevelders en Barnevelderkrielen gehouden worden.

Deze Europashow is ondergebracht bij Gallinova te Barneveld en er worden bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht en ca. 750 Barnevelders en Barnevelderkrielen!

Het jaar 2013 is uitgeroepen tot "Jaar van de barnevelder". De Barnevelder Club en de Nederlandse Hoender Club vragen daarmee aandacht voor „de meer dan honderdjarige historie van de barnevelder."

Landbouwtentoonstelling
Officieel werd de barnevelder in 1911 als nieuw kippenras gepresenteerd op de grote Landbouw­tentoonstelling in Den Haag. De grote doorbraak kwam tien jaar later toen de kip werd getoond tijdens het eerste Wereld Pluimvee Congres, eveneens in de hofstad. Het ras was vooral in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw heel populair. Om zijn goede eigenschappen als productie­kip werd de Barnevelder veel geëxporteerd, aanvankelijk vooral naar Engeland, later ook naar andere landen. Met de komst van commercieel gefokte leghybride, nam de populariteit sterk af vanaf
halverwege de vorige eeuw sterk af.

Uitnodiging voor de opening
KLN leden worden van harte uitgenodigd voor de opening in het Puimveemuseum te Barneveld. Door hier op uitnodiging te klikken kunt u de uitnodiging
downloaden.

Aanschaf Dieren

U bevindt zich hier: Home Nieuwsberichten Rasgebonden Europashow Barnevelders in Barneveld