Nationale Kleindierenshow Nederland een feit

De samenwerking tussen KNV Avicultura, KNV Ornithophilia en de werkgroep Pelsdierenliefhebbers Nederland is geslaagd: Vanaf januari 2010 heeft Nederland een nationale tentoonstelling met internationale uitstraling. Deze tentoonstelling heet “Nationale Kleindierenshow Nederland“.

De show kan rekenen op de steun van de Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbers-verenigingen (NBS) en  Kleindierliefhebbers Nederland (KLN). Die organisaties brengen hun bondsshow onder bij de “Nationale Kleindierenshow Nederland”. Voor KLN is dit de bondsshow voor de pelsdieren. (Konijnen, cavia’s en Kleine Knagers) De NBS had al eerder aan KNV Avicultura de toezegging gedaan om de bondstentoonstelling voor sierduiven te organiseren.

Bondsshow voor duiven en pelsdieren
De nieuwe organisatie heeft er vertrouwen in dat liefhebbers van konijnen, cavia’s en kleine knagers, die de bondstentoonstelling een warm hart toedragen, massaal met dieren zullen deelnemen. Dat geldt eveneens voor de sierduivenliefhebbers want ook op hun deelname aan de bondstentoonstelling wordt gerekend. Verder is iedereen welkom met hoenders, dwerghoenders, sier- en watervogels.

Bij de organisatie van deze show is een belangrijke rol toegekend aan de werkgroep Pelsdierenliefhebbers Nederland. Zij heeft heel veel praktische ervaring opgedaan met de organisatie van de bondsshow voor konijnen, cavia’s en kleine knagers.
Deze nationale tentoonstelling wordt gehouden op donderdag 28 januari 2010 tot en met zaterdag 30 januari 2010 in de Veemarkthallen in Utrecht.
Voor deze tentoonstelling bestaat internationale belangstelling. De eerste gezelschappen van buitenlandse liefhebbers hebben informatie gevraagd. Zij willen de tentoonstelling bezoeken en er eventueel dieren kopen.

Toekomst
Voor de bondstentoonstelling sierduiven is dit laat in het tentoonstellingseizoen. Het bestuur van de NBS was bereid om voor het jaar 2010 met deze datum in te stemmen. Op die manier werd het  mogelijk om een combinatie te maken met een van de KLN-bondstentoonstelling. Dat biedt ook voor de toekomst perspectieven. Het is belangrijk dat in het centrum van het land een show aanwezig is die voldoende omvang kan krijgen voor een goede toekomst. In de toekomst wordt de show omstreeks half januari georganiseerd. Door ook een verkoopshow en Europese tentoonstellingen voor speciaalclubs te organiseren, hoopt de nieuwe organisatie veel bezoekers en extra buitenlandse belangstelling te trekken. Op die wijze krijgt de Nationale Kleindierenshow Nederland” extra draagvlak en internationale aantrekkingskracht.

Jaarlijks zal zowel met het bestuur van KLN als met het NBS-bestuur na iedere show worden gesproken over het verloop van de tentoonstelling. Daarbij zullen alle aandachtspunten aan de orde komen. Deze kunnen worden meegenomen bij de planning van de show van het daarop volgende jaar om tot een nog betere tentoonstelling te komen. De kleindierenhobby verdient gezonde shows in alle opzichten. Mogen wij op u rekenen? Ik ben blij met uw steun voor een goede zaak.

4 augustus 2009
Namens “Nationale Kleindierenshow Nederland
Voorzitter Kor Moree
Gsm 06-38130850
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Bestuurssamenstelling
Voorzitter:                                                   Kor Moree
Algemene bestuurszaken                               Bart van der Kloet
Penningmeester:                                          Dennis van Doorn
Secretaris:                                                   Annita Schothorst
2e Voorzitter:                                              Franc Beekmans
2e Secretaris:                                              Gerard de Bruin
2e penningmeester                                      Fred van Apeldoorn
Leiding opbouw en afbraak:                           Wim van Zijl,Reijer Schothorst, Bep Janssen
Leiding verzorging dieren                               Jo Damen

Diergroepsecretarissen:
Sectie pelsdieren:                                                    Annita Schothorst
Sectie knaagdieren:                                                 Monique Harmsen – vd Ham
Sectie Hoenders, dwerghoenders, sier- en watervogels: Roberto Gatti
Sectie Sierduiven                                                    Jouke van de Siepkamp