KLN berichten mei 2017

Visiedocument KLN op weg naar 2019
Inmiddels hebben alle Provinciale afdelingen, alle verenigingen en alle Speciaalclubs het visiedocument digitaal van ondergetekende ontvangen. Tevens kunt u het document downloaden vanaf de KLN-website: http://www.kleindierliefhebbers.nl/site/kln-op-weg-naar-2019.html Op deze wijze hopen wij ook u met dit rapport te bereiken!
Op de komende ALV zal het rapport wederom één van de gespreksonderwerpen zijn. Echter zullen wij met een delegatie ook de komende vergaderingen van de Provinciale afdelingen bezoeken om alvast onze visie op het rapport toe te lichten.

Weer uitbraken bij konijnen met RHD2 virus.
Op het moment van schrijven (begin april) ontvangen wij weer berichten van onze leden over konijnen die  besmet zijn  met de konijnenziekte RHD2. Voornamelijk gaat dit om jonge dieren die (nog) niet geënt waren. Een besmetting met RHD2 heeft bijna 100% sterfte tot gevolg. Een geneesmiddel tegen deze virusziekte is er niet.

Door onze ervaring weten we welke voorzorgsmaatregelen wij moeten nemen om besmetting van onze konijnen tegen te gaan.

Net als vorig jaar is hierin het belangrijkste advies; laat uw konijnen op tijd vaccineren.
Breng niet geënte dieren niet bij elkaar en zorg dat via de tatoeëertang geen besmetting overgedragen kan worden. Onze tatoeëerders zijn vaak ook konijnenfokkers. Doe daarom, indien mogelijk, het tatoeëren bij de betreffende konijnenfokkers thuis.
Na ieder stalbezoek adviseren wij de tatoeëerder de tang, nummers, eventuele andere hulpmiddelen te ontsmetten met alcohol (ethanol 70 %), met methanol (spiritus) of een ander desinfectiemiddel.
Denk ook aan besmetting via handen, kleding en vervoersmateriaal.

Als KLN stellen wij het zeer op prijs als wij op de hoogte worden gehouden van eventuele besmettingen. Op deze wijze kunnen wij een bijdrage leveren aan het in kaart brengen van eventuele risicogebieden.

Reserveringen omzetten naar keurcontracten in DigiKeur
Tussen 1 maart en 1 april dienen in DigiKeur de reserveringen voor keuringen omgezet te worden in keurcontracten. Helaas zien wij, net als voorgaande jaren dat nog niet alle keurmeesters hun reserveringen hebben omgezet en doen wij hierbij een oproep aan die keurmeesters om dit in orde te maken. U maakt het de tentoonstellingsorganisaties hierdoor qua organisatie weer wat gemakkelijker!

Ronald Tiemes
Secretaris a.i.

Europees keurmeesterscongres hoenders, dwerghoenders, sier- & watervogels en sierduiven
Van 15 tot en met 17 september 2017 organiseert KLN samen met de NBS het Europese congres voor keurmeesters van hoenders, dwerghoenders, sier & watervogels en sierduiven te Doorn (NL).
Wij verwachten ca. 50 buitenlandse pluimveekeurmeesters en voor zover er nog plaats is, kunnen uiteraard ook Nederlandse keurmeesters aan het congres deelnemen.

Het programma voor keurmeesters van pluimvee is in het kort:
Vrijdag: vanaf 15.00 uur ontvangst en inchecken in conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn en om 19.30 uur diner
Zaterdag: 07.30 uur ontbijt, om 09.00 uur gevolgd door het ochtendprogramma theorie en praktijk Assendelfter, Friese hoen, Groninger meeuw, Oost Friese meeuw, Brabanter, Kraaikop en Uilebaard.
Het middagprogramma bestaat uit theorie en praktijk NH-Krombekeend, NH-Witborsteend, Wyandotte (originele type), krul en zijdevederigheid.
19.00 uur diner en gezellige avond
Zondag: 07.30 ontbijt en weer gevolgd door een ochtendprogramma theorie en praktijk Barnevelder en Hollandse Kriel. 12.00 uur afsluitende lunch.

De kosten voor het hele congres zijn inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch en diner € 250,00 o.b.v. 2 persoonskamer  en € 300,00 o.b.v. 1 persoonskamer.

Nederlandse deelnemers kunnen ook thuis overnachten of maar een deel van het congres bijwonen. Het hele congres zonder overnachting kost € 170,00. Het zaterdagprogramma met alleen lunch en diner € 110,00. Idem echter zonder diner € 70,00. Het zaterdag- en zondagprogramma met alleen lunch kost € 100,00 en alleen het zondagprogramma inclusief lunch kost € 40,00.

Alle deelnemers ontvangen een map met hand-outs van de presentaties en een herinneringsgeschenkje.

U kunt zich tot 11 augustus aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het uiterlijk die datum overmakende van de kosten voor de geselecteerde optie op IBAN: NL27RABO0110245695 t.n.v. Kleindier Liefhebbers Nederland. U hoort dan zo spoedig mogelijk na 11 augustus 2017 of er nog plaats voor u is. Is er geen plaats meer, dan wordt uiteraard het betaalde bedrag teruggestort.
Geïnteresseerden kunnen zich per e-mail melden en krijgen dan het programma en aanmeldingsformulier toegestuurd.

Geri Glastra

Aanschaf Dieren

U bevindt zich hier: Home Bondsberichten KLN berichten mei 2017