Ledenadministratie

Ledenadministratie van Kleindier Liefhebbers Nederland en Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen.

De Nederlandse Kleindierenpublicaties BV verzorgt de vastlegging en inning van zowel de abonnementen Kleindier Magazine als de lidmaatschappen (fokkersnummers) van de bonden Kleindier Liefhebbers Nederland, afgekort KLN (pelsdieren en pluimvee) en NBS (sierduiven).
De namen van fokkers die een machtiging hebben afgegeven dat hun lidmaatschap automatisch kan worden afgeschreven, worden direct aan het ringenbureau van KLN en NBS doorgegeven, zodat zij ook direct ringen tegen ledenprijs kunnen bestellen.
Fokkers die geen gebruik maken van automatische incasso betalen minimaal € 2,50 extra en kunnen pas ringen tegen ledenprijs bestellen of konijnen laten tatoeëren nadat de verschuldigde kosten op de bankrekening van de Ned. Kleindierenpublicaties zijn bijgeschreven.
Degenen die nog geen gebruik maken van automatische incasso en daartoe willen overgaan kunnen dat via de mail of telefoon opgeven aan de ledenadministratie.
Deze betalingswijze bespaart u eventuele ergernis dat u de ringen niet tijdig in uw bezit heeft doordat u vergeten bent tijdig te betalen.


Indien u lid wenst te worden kunt u kiezen uit twee mogelijkheden:

  • Als u geen lid bent van een plaatselijke kleindierenvereniging kunt u zich bij  KLN opgeven als liefhebberslid, waardoor u de betreffende bond steunt. Dit lidmaatschap van KLN kost vanaf 2021 € 44,50 bij automatische incasso, dit is inclusief een abonnement op het Kleindier Magazine.
    Daarmee steunt u het in stand houden van de vele mooie kleindierenrassen die Nederland rijk is. Nederlanders mogen wat dat betreft best trots zijn op het Nederlandse culturele erfgoed wat we hebben op het gebied van nationale (klein)dierenrassen. Een lieghebberslid kan gebruik maken van de faciliteiten die de bond biedt (o.a. ringen bestellen) maar kan zijn dieren niet inzenden naar tentoonstellingen.

  • Bent u van plan met uw dieren te gaan fokken en deel te nemen aan tentoonstellingen dan dient u zich via een plaatselijke kleindierenvereniging aan te melden bij de bond waartoe uw diergroep behoort, dit is KLN voor pelsdieren en pluimvee. Bij het lidmaatschap van de bond is tevens een abonnement op het Kleindier Magazine verbonden (één per gezin), meerdere personen op hetzelfde adres betalen een gezinstarief.
    Aanvragen van het lidmaatschap (fokkersnummer) kan alleen via de secretaris van de vereniging waar u lid bent. De contactgegevens van de plaatselijke verenigingen vindt u elders op deze website onder Verenigingsinfo.

  • Voor het aanvragen van een fokkersnummer NBS (sierduiven) kunt u eveneens terecht bij uw verenigingssecretaris.

Secretarissen van kleindierenverenigingen die nieuwe bondsleden willen aanmelden kunnen dat doen met bijgaand formulier

Contactgegevens ledenadministratie

Piet Bouw
Harnsesteeg 14
6721 NH Bennekom 
Tel:        +31 (0)318-416789
Fax:       +31 (0)318-430861
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.