Lid worden en afmelden

Het aanmelden als lid bij KLN wordt gedaan door de plaatselijke vereniging (tevens plaatselijke afdeling van KLN). Alle leden moeten lid zijn van een plaatselijke vereniging. Deze plaatselijke vereniging vertegenwoordigt u namelijk als lid in de vergaderingen van KLN. Fokkers van cavia's en kleine knaagdieren kunnen ook lid worden via de betreffende speciaalclubs, de Nederlandse Caviaclub (NCC) of de Nederladse Knagersvereniging (NKV) als zij alleen deze diergroepen showen.
Een uitzondering geldt voor het liefhebberslidmaatschap, hiervoor is geen lidmaatschap van een plaatselijke vereniging vereist.

U kunt zich dus niet rechtstreeks bij de ledenadministratie van KLN aanmelden, dat doet de plaatselijke vereniging voor u. Wel kunt u hier een aanvraagformulier opvragen en dit bij de secretaris van de vereniging waar u lid bent inleveren.

Aanvraagformulier voor lidmaatschap (fokkersnummer)

 De facturering en inning van contributie en abonnementsgeld wordt verzorgd door de Nederlandse Kleindierenpublicaties BV. De contributiebedragen vind u hier.

U kunt de Nederlandse Kleindierenpublicaties of uw verenigingssecretaris toestemming geven de verschuldigde kosten automatisch van uw rekening te incasseren. U bespaart daarmee jaarlijks kosten die gepaard gaan met betaling via acceptgiro of andere betalingswijzen. Bovendien voorkomt u eventuele problemen die kunnen ontstaan wanneer niet tijdig betaald wordt, zoals het afleveren van bestelde ringen en het kunnen merken van konijnen.

Wanneer u het lidmaatschap voor het nieuwe kalenderjaar wilt beëindigen, moet u dat tijdig doorgeven, dat wil zeggen vóór 15 november bij de secretaris van uw vereniging of uiterlijk vóór 1 december rechtstreeks bij de Nederlandse Kleindierenpublicaties.
Wanneer u na opzegging van het lidmaatschap van de bond het abonnement Kleindier Magazine wel wilt voortzetten, moet u dat duidelijk aangeven.

Opzeggingen welke na 1 december binnenkomen gaan in aan het einde van het daarop volgende kalenderjaar.

Voor opzegging kunt u gebruik maken van onderstaand formulier.

Opzeggingsformulier voor lidmaatschap en/of abonnement

Wanneer uw persoonlijke gegevens (naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer) en vooral uw e-mailadres niet volledig of gewijzigd zijn, kunt u een  e-mail  sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Stuur dan ook een afschrift/CC naar de verenigingen waarvan u lid bent!