Catalogi en vraagprogramma's opsturen en DiGiKeur

U hoeft geen catalogi en vraagprogramma's meer op te sturen naar keurcontracten. Het overlijden van Pieter Boskma is aanleiding geweest voor het bestuur om dit nog eens onder de loep te nemen en de conclusie was dat dit weinig toevoegd aan de vele informatie die al in DiGiKeur aanwezig is.

Waarheen nog wel op te sturen? Naar:

  • het merkenbureau tezamen met het formulier "Uitbetaling KLN-prijzen" naar Merkenbureau, Floresstraat 7, 1521 BD Wormerveer;
  • penningmeester FB, Richellestraat 6, 2381 CE Zoeterwoude;
  • uw provinciale afdeling en uw gedelegeerde;
  • en als op uw tentoonstelling ook sierduiven worden gevraagd, dan ook een vraagprogramma, aanvraagformulier voor NBS prijzen en een catalogus sturen naar: Penningmeester NBS, Postbus 253, 4330 AG Middelburg. Van shows waarop NBS erecertificaten ter beschikking worden gesteld, moet ook een vraagprogramma, catalogus en opgave erecertificaten naar de secretaris van de NBS gestuurd worden: secretaris NBS, Aalmoezenier Verheggenstraat 16, 6221 TG Maastricht.

U kunt DiGiKeur ook gebruiken als u op het laatste moment nog een keurmeester zoekt omdat u meer dieren heeft dan verwacht, een keurmeester heeft afgezegd e.d. Ga in DiGiKeur naar keuraanvragen, kijk boven in de balk of de juiste keuring is geselecteerd en ga dan naar "keurmeester aanvragen voor deze keuring". U krijgt dan een lijst van voor die datum beschikbare keurmeesters op het scherm. Selecteer de juiste diergroep en enkele voor u belangrijke rassen. Noteer elke keer de namen en telefoonnummer van mogelijke keurmeesters en neem daarna contact met hen op of zij ook willen komen. Regel daarna de administratie via DiGiKeur. Vergeet niet om dispensatie aan te vragen als dat nodig mocht zijn bij Dispensaties KLN, Floresstraat 7, 1521 BD Wormerveer Tel: 075-6284679 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de NBS met dit formulier voor dispensatie sierduiven.

Er zijn nog enkele keurmeesters die niet via DiGiKeur werken. Op het moment dat u van hen een papieren keurcontract hebt ontvangen, kunt u hen ook vastleggen bij "keurmeester aanvragen voor deze keuring". Dan is hun beschikbaarheid voor anderen ook via DiGiKeur in te zien.

Evert van de Waerdt, penningmeester