• Home
  • Home
  • Nieuwsberichten
  • We hebben de afgelopen dagen vragen gekregen betreffende het jaarboek, voorstellen en de ALV

We hebben de afgelopen dagen vragen gekregen betreffende het jaarboek, voorstellen en de ALV

Als vereniging zijn wij verplicht om jaarlijks een ledenvergadering te houden. Dankzij een speciale spoedwet kunnen we de algemene ledenvergadering langs elektronische weg organiseren.

 Nu horen we stemmen opgaan om voorstellen naar de volgende ALV door te schuiven. Hoewel heel veel activiteiten niet kunnen doorgaan door Corona moeten wij bestuurlijk wel verder. Afgaande op de berichten die nu te horen zijn, de termijn dat men verwacht dat vaccins beschikbaar zijn, is het nog niet zeker dat we volgend jaar juni kunnen vergaderen. Wij willen daarom niet een vol jaar op de pauzeknop drukken.

Vandaar dat wij de voorstellen, die nu op de agenda staan, door laten gaan. Wij zijn van mening dat iedere vereniging voor zichzelf een goede mening kan vormen. Dat is ook de reden dat er sinds enkele jaren geen preadvies meer wordt gegeven!
Uitzondering was vorig jaar toen er wijzigingsvoorstellen voor het TT-reglement op de agenda stonden en er een afspraak stond om de reglementen te herzien. Dat staat dit jaar als voorstel op de agenda.

De beslissing om de fysieke vergadering niet door te laten gaan, is op het allerlaatste moment genomen. Bij het wijzigen van de agenda is vergeten de toelichting op de raming aan te passen.

Hoewel het niet duidelijk uit het jaarboek blijkt, is de raming 2021 relevant in verband met de vaststelling van de contributies. Dit jaar is er voor het eerst een derde jaar toegevoegd alleen om de ontwikkeling op langere termijn in beeld te krijgen. U stemt dus over de raming 2020 (aangepast) en 2021. Bestuursvoorstel E wordt “Raming 2020 (herzien) en 2021”.

Een voorstel (afschaffen KLN-prijzen) hebben wij bewust doorgeschoven naar de volgende ALV.

Op de agenda vervalt “10 Rondvraag”. Een rondvraag op een digitale vergadering is niet handig.

Wij maken van de gelegenheid gebruik om de stemgerechtigden te vragen om de geloofsbrief uiterlijk 24 oktober bij ons binnen moet zijn (bij voorkeur via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Een verbeterd exemplaar (voorstel E) staat op de website van KLN.

KLN-bestuur, 16 oktober 2020.