Happy Valentijn 2021

Ja, Happy Valentine in de dierenwereld. Wat denk je, bestaat dat?
Fantaseer er maar eens een mooi verhaal bij.


Zeg het met bloemen…. Maar geef je deze schattige konijnenkaart dan heb je geen roos nodig voor je Valentijn.
Print de witte tekening en ga aan de slag met kleurpotloden, stiften of verf.
De teksten voor die aardige ‘ander’ kun je zelf bedenken. Schrijf het er met je meest sierlijke letters op. De konijnen uitknippen kan natuurlijk ook. Natuurlijk mag het hartje  ROOD voor die lieve ander. Succes!

Download hier de tekening

Knutsel konijnen - Vriendschap in de tuin

door Sonny Kroon

Ook zin in knutselen vandaag?  Kleuren, knippen, het kan allemaal.
In onze tuin hebben we twee alleraardigste konijnen: een witte Hangoor en een Kleurdwerg rus.  Een alleraardigst stel. Ze zijn zo’n beetje even oud. Rusje is hier terecht gekomen omdat het niet samen in een hok kon met een ander konijn; ze reageerde agressief. Maar sinds het bij Hangoor woont heeft zij daar geen last meer van. Hun hok staat op een stukje grond dat ooit groentetuin was. Vanuit het keukenraam kijken we op hun territorium. Het is genieten, wat een heerlijk stel.


’s Morgens liggen ze rustig achter het gaas en zodra ze de keukendeur horen weten ze: water en voer. Ze rennen in hun binnenren heen en weer. Het hok gaat open en smullen maar. Verder zijn ze de hele dag bezig in hun tuin. Ze hebben gangen gegraven en kuiltjes gevormd, waar ze heerlijk in liggen uit te rusten. Er zit trouwens wel gaas in de grond, dus ontsnappen blijft lastig.
Ze liggen vaak dicht tegen elkaar aan met soms een poot over de vacht van de ander. Ze likken elkaars oren en maken gelijk de kop even schoon. Hierbij neemt de tong mineralen op die weer nuttig zijn voor het lijf. Ze kunnen het goed vinden met elkaar en hebben nooit ruzie. Pakken elkaar af en toe een blaadje of takje wilg af waar ze er uiteindelijk samen van smullen. Wilgenbast bevat een krachtige ontstekingsremmer; dat is mooi meegenomen.  
Vanmiddag zag ik alleen het grote konijn. Ze liep snuffelend rond, stak haar neus in de lucht en liep rond bij de ingang van het hol waar ze regelmatig in wegduiken. Ze lijkt onrustig, rent naar het nachthok, blijft even zitten, loopt weer naar buiten en snuffelt over de grond waaronder een hol zou kunnen zitten. Alsof ze lijkt te denken: Waar is ze toch? Het duurt mij ook wel erg lang, ze zou niet toch ergens een geheime gang gegraven hebben? Maar gelukkig zie ik het stel later weer heerlijk samen dicht tegen elkaar aan liggen.
Groetjes, Sonny~    ~    ~    

Kijk maar wat je ermee doet: inkleuren, uitknippen, kijkdoos van maken, zelf konijnen tekenen.
Mogelijkheden genoeg. Succes!

Nieuwjaarskaart

Gelukkig Nieuwjaar

Heb je nog geen idee voor een nieuwjaarskaart? Misschien is dit iets voor je.

Heel eenvoudig kun je deze vrolijke kaart downloaden op de site van Kleindier Magazine. Afdrukken, inkleuren, wolk tekenen en je wens erin zetten, kopiëren en uitdelen of versturen.

Er zijn nog meer mogelijkheden. Zelf tekenen. Maak een ontwerp met mooie cijfers 2020 op een kaart of tekenpapier. Je kunt er allerlei dieren omheen tekenen op jouw manier. Dierenplaatjes knippen en opplakken is ook een mogelijkheid.

Als je handig bent met de computer kun je dit ontwerp, of je eigen ontwerp, met een programma als Paint bewerken. Vergeet je wens niet. Afdrukken op het formaat dat je wilt hebben om te versturen. Veel succes en alvast een mooi nieuw jaar gewenst!

Sonny Kroon.

 

Tafelkaartjes konijn, kip, of van je eigen dier

Kerst komt er weer aan. Tijd om op de tafel eens iets leuks te zetten van je huisdier: tafelkaartjes waar je de naam van de ‘eters’ op kunt zetten. Hier zie je een konijn en een kip. Maar je kunt ook zelf een dier tekenen. Misschien heb je wel een cavia of gerbil; teken maar na.
Kopieer het blad op A4 papier en knip de dieren uit. Zo wordt het een mooie maat. Vouw een stevig papier A4 formaat dubbel. Leg een uitgeknipt dier met de bovenkant tegen de vouw. Trek het dier om. Langs de vouw ga je niet knippen. Knip de rest uit – twee tegelijk dus - en vouw het open; het dier kan nu staan. Maak zoveel kaartjes dat er voor ieder persoon aan tafel één is. Zet op elk een naam en zet het juiste kaartje bij het goede bord. Versier het dier zoals je wilt. Natuurlijk kun je het dier ook gebruiken als kerstmenu. Schrijf het menu er in je mooiste handschrift op.   Succes !