Nieuws

Wijziging KLN bestuur

Hierbij laat ik u weten dat mevrouw Rolinka Snijders, portefeuillehouder PR en jeugdzaken heeft besloten per direct haar functie binnen het KLN-bestuur neer te leggen. Wij zijn Rolinka zeer erkentelijk voor alles wat zij gedaan heeft om KLN op de kaart te zetten.

Voor activiteiten aangaande PR en jeugdzaken kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Namens het KLN-bestuur,
Ronald Tiemes
secretaris

Vakantie Ringenbureau KLN

Het Ringenbureau van KLN is in verband met vakantie twee perioden niet bereikbaar.
Dit is van: vrijdag 21 juli tot en met zondag 30 juli 2017 en van: zaterdag 5 augustus tot met woensdag 30 augustus 2017.

Gecorriceerde geloofsbrief jaarboek 2016

Helaas kwamen wij na verzending van het Jaarboek 2016 er achter dat er een fout staat in de geloofsbrief.

Naar alle adressen die een jaarboekje hebben ontvangen wordt een gecorrigeerd exemplaar verzonden. Ook is de gecorrigeerde versie via de KLN-website te downloaden.

Ik verzoek u dit herziene exemplaar te gebruiken.

Mijn excuses voor de eventuele verwarring!

Ronald Tiemes,

secretaris a.i.

VHD/RVHD situatie in Nederland – juni 2017

RVHD in Nederland
Meldingen van nieuwe sterfgevallen worden nog steeds gedaan maar het is onduidelijk in hoeverre hierbij steeds sprake is van RVHD.
Het is heel lastig om exact te kunnen vaststellen hoe de situatie op dit moment onder de Nederlandse konijnen is. Dit komt omdat de ziekte niet aangifteplichtig is. Dat wil zeggen dat er geen plicht is om deze ziekte bij een instantie te melden, zoals we dat wel kennen bij b.v. AI (Aviaire Influenza of vogelgriep). Daarnaast wordt maar bij heel weinig gestorven konijnen gezocht naar een doodsoorzaak. Bij wilde konijnen is de situatie nog lastiger, want kadavers worden lang niet altijd gevonden.

Lees meer: VHD/RVHD situatie in Nederland – juni 2017

Verruiming van registratiemogelijkheden voor ‘kleine hoeveelheden’ pluimvee

Persbericht/ samenvatting
Vanaf heden (april 2017) geldt er een verruiming van de registratiemogelijkheden voor houders van kleine hoeveelheden pluimvee (Avined). Voor de toekomst van de traditionele biodiversiteit in de kleindierhouderij (pluimvee, ander gevogelte, konijnen, hazen en knaagdieren) is hiermee een nieuwe stap gezet, die de mogelijkheden voor de lokale levering van vlees van houders van ‘kleine hoeveelheden’ kleindieren dichterbij brengt. Hoewel er nog vele vragen openblijven, luidt deze stap een nieuwe fase in voor het perspectief van kleine poeliers en de menukaart van de restaurants die zich richten op traditionele, lokale producten, zoals de Slow Food chefs Alliantie.

>LEES MEER: Verruiming van registratiemogelijkheden voor ‘kleine hoeveelheden’ pluimvee

Aanschaf Dieren

U bevindt zich hier: Home Nieuwsberichten